Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΣΠΑ 2019-2020

Βιογραφικό

Μαίρη Αλεξανδροπούλου, Career Coach

Με πολύχρονη εμπειρία σε πολυεθνικές εταιρίες από διαφορετικούς κλάδους, σε θέσεις σταδιακώς αυξανόμενης ευθύνης, στο πεδίο του Ανθρώπινου Δυναμικού (HR), σε συνδυασμό με την προσωπική μου αναζήτηση για τη δυνατότητα καλύτερης επαγγελματικής ζωής, οδηγήθηκα εδώ για να στηρίξω όσους επιθυμούν να διεκδικήσουν την επιθυμητή, γι’ αυτούς, σταδιοδρομία.

Μέσα από τη δουλειά μου στο HR, κυρίως στο κομμάτι της επιλογής και ανάπτυξης προσωπικού, συναντούσα συχνά τα αποτελέσματα της μη ορθής επαγγελματικής επιλογής, της απογοήτευσης, της έλλειψης κινήτρων, της αντίστασης στην αλλαγή, του εγκλωβισμού, της αγωνίας «αν αύριο με διώξουν, τι θα κάνω», της προχειρότητας και πολλών άλλων. Η επιθυμία μου να εστιάσω στην ενδυνάμωση του ατόμου προκειμένου να ανταπεξέρχεται στις εκάστοτε επαγγελματικές προκλήσεις καθώς και στην «πρόληψη» μέσω ορθών αποφάσεων και επιλογών, με οδήγησε σε περαιτέρω επιμόρφωση και σε διαφορετική πρακτική- την πρακτική των ατομικών συναντήσεων, αφιερωμένων εξολοκλήρου στην υποστήριξη και την προετοιμασία του ενδιαφερόμενου.

Με σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας, συνέχισα την εξειδίκευσή μου στο Goldsmiths College, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργανωτική Ψυχολογία. Πέρα από την εργασιακή εμπειρία, θεωρώ τη δια βίου μάθηση και την προσωπική ανάπτυξη, θεμελιώδεις αρχές. Έτσι τα τελευταία χρόνια έχω παρακολουθήσει σειρές εκπαιδευτικών σεμιναρίων και πιστοποιήσεων, τόσο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών όσο και από Ιδιωτικούς Φορείς του εξωτερικού και του εσωτερικού, ώστε να καλλιεργώ τη σφαιρική γνώση του αντικειμένου και να εκτίθεμαι διαρκώς σε νέα και διαφορετικά ερεθίσματα.

Μέχρι σήμερα, έχω Ειδίκευση στη Συμβουλευτική & στον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ-ΑΣΠΑΙΤΕ) είμαι Πιστοποιημένη Coach-Mentor (European Mentoring & Coaching Council), NLP Coach (The American Board of NLP), NLP Practitioner (The American Board of NLP), Time Line Therapy® Practitioner (Time Line Therapy Association). Παρακολουθώ συνεχώς επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν το Career Coaching, την Επαγγελματική Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό και έχω εκπαιδευτεί εκτενώς, πάνω στη χρήση και ανάλυση σχετικών ψυχομετρικών τεστ και ερωτηματολογίων.

Συντονίσου και στο newsletter μας.