Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΣΠΑ 2019-2020

Φτιάχνω το βιογραφικό μου

Το βιογραφικό μας είναι «ζωντανός οργανισμός». Αυτό σημαίνει ότι εξελίσσεται, όσο εξελισσόμαστε και εμείς και θα πρέπει κάθε φορά να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα μας, είτε είναι εργασιακά, είτε είναι μορφολογικά, στυλ, κτλ. Είναι επίσης και το έντυπο-διαβατήριο για την αναζήτηση εργασίας και αυτό που μπορεί να μας κάνει να ξεχωρίσουμε από το πλήθος των υποψηφίων.

«Πότε είναι η τελευταία φορά που έφτιαξα ή επικαιροποίησα το βιογραφικό μου σημείωμα και τη συνοδευτική επιστολή;»

Στο σταδιοδρομώ γνωρίζουμε πως λειτουργεί το βιογραφικό σημείωμα, πως μπορούμε να αναδείξουμε αυτό που είμαστε- κάνοντας τη διαφορά- και πως να διαχειριστούμε προκλήσεις όπως: χρονολογικά κενά, αλλαγή καριέρας, έλλειψη σχετικής προϋπηρεσίας κ.α. Επίσης, θεωρούμε ότι το βιογραφικό θα πρέπει να εκφράζει τον κάτοχό του και να είναι προσαρμοσμένο στις δικές του ανάγκες.

Η διαδικασία μας

Μέσα από την ατομική συνάντηση με τον ενδιαφερόμενο συγκεντρώνουμε όλα τα δεδομένα, πληροφορίες, επιθυμίες, ελλείψεις και συμφωνούμε στο στόχο. Κατόπιν δημιουργούμε το πρώτο δείγμα, το ελέγχουμε μαζί με τον ενδιαφερόμενο για αλλαγές ή/και παραλείψεις-προσθήκες και οδηγούμαστε στο επιθυμητό και οριστικό αποτέλεσμα.

Αντίστοιχα και με την ίδια λογική προετοιμάζουμε και τη συνοδευτική επιστολή.

«Τελικά, τι κερδίζω;»

Μέσα από μία τέτοια διαδικασία, ο ενδιαφερόμενος αποκτά ένα βιογραφικό που τον αντιπροσωπεύει. Ταυτόχρονα, έχει ενισχύσει τη γνώση του και έχει στα χέρια του ένα αρχείο που μπορεί να το διαχειρίζεται μόνος του.

Ξεκινάμε;

Συντονίσου και στο newsletter μας.