Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΣΠΑ 2019-2020

Όραμα-Αξίες

Οι αλλαγές στην εργασιακή ζωή είναι πραγματικότητα. Καθένας βιώνει τη ρευστή και απρόβλεπτη πλευρά της εργασίας με το δικό του τρόπο και ανάλογα στη φάση, ηλικιακή ή συγκυριακή, που βρίσκεται. Οι συνεχόμενες αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης, στην αγορά εργασίας και στο κοινωνικό-οικονομικό σύνολο σε συνδυασμό με τον παράγοντα του απρόβλεπτου, επηρεάζουν μαθητές και ενήλικες ως προς τη δυνατότητα επιλογών και ως προς τις ίδιες τις επιλογές τους.

Στο σταδιοδρομώ πιστεύουμε στην ετοιμότητα που μπορεί να αναπτύξει καθένας προκειμένου να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις αλλαγές στη σταδιοδρομία και να λαμβάνει τις ωφέλιμες-για τον ίδιο- αποφάσεις. Η συνειδητή και συνεχόμενη διερεύνηση του εαυτού, η τακτική συλλογή πληροφοριών και η εξακρίβωση των σχεδίων μας, μας προσφέρει την ενδυνάμωση και τελικώς τον ορθό χειρισμό των μεταβάσεων και των αλλαγών. Παράλληλα, η ορθή αξιολόγηση του περιβάλλοντος και των συνθηκών βοηθούν στο να δρούμε ως αναπόσπαστο μέρος του συνόλου.

Σκοπός μας είναι, καθένας ξεχωριστά, να εξοπλιστεί έτσι, ώστε να αξιοποιεί οτιδήποτε έρχεται στο δρόμο του, ακόμα και το αναπάντεχο. Να μπορεί να μάθει να αναγνωρίζει τις ευκαιρίες, να ξεπερνά τα εμπόδια και να οργανώνει το μέλλον μου επιθυμεί. Να μπορεί να διαχειρίζεται και να απολαμβάνει τη σταδιοδρομία που ο ίδιος έχει διαλέξει.

Συντονίσου και στο newsletter μας.