Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΣΠΑ 2019-2020

Αλλάζω εργασία

Αλλάζω θέση εργασίας, εργοδότη, επάγγελμα, πορεία. Ξαναμπαίνω στον εργασιακό στίβο.

Μπορεί να έχουμε αποκτήσει σημαντική εργασιακή εμπειρία και να μας έχει δοθεί η ευκαιρία να αποδείξουμε την αξία μας, ωστόσο στη σταδιοδρομία μας οι αφορμές και οι αιτίες για αλλαγή, με ή χωρίς τη θέλησή μας, είναι αρκετές. Εργασιακή ανασφάλεια, υπερβολικός φόρτος εργασίας, εκτέλεση αδιάφορων καθηκόντων, αλλαγές στην αγορά εργασίας, απώλεια θέσης εργασίας, επιθυμία για εναρμόνιση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, υλοποίηση βαθύτερων ονείρων και στόχων. Μπορεί να έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να αναρωτιέται: «Μήπως έχει έρθει η ώρα για αλλαγή;»

Η εργασιακή μας πραγματικότητα μπορεί να μας οδηγήσει στην ασφυξία, στην αδιαφορία, στον ατελείωτο προβληματισμό, στο μόνιμο αίσθημα του ανεκπλήρωτου ή στο ότι μείναμε «απ΄ έξω».

Στο σταδιοδρομώ μπορούμε να ξεκλειδώσουμε τα πραγματικά «θέλω» και «πιστεύω», του ενδιαφερόμενου, να αναδείξουμε τις υπάρχουσες δεξιότητες, ακόμα και αυτές που μπορεί να μην είναι γνωστές, οργανώνοντας τελικά στην επιθυμητή αλλαγή- θέσης εργασίας, εργοδότη, επαγγέλματος ή πορείας.

Η διαδικασία μας

Κατά τη διάρκεια των ατομικών συναντήσεων με τον ενδιαφερόμενο, διερευνώνται τα ενδιαφέροντα, οι αξίες του, η «στάση» του απέναντι στην καριέρα και στη ζωή του, οι πιέσεις που νιώθει και οι ανησυχίες του. Με εφόδια τη συνειδητοποίηση της παρούσας κατάστασης και την αυτοεπίγνωση, έρχεται η απόφαση για αλλαγή ή μη αλλαγή. Σε κάθε περίπτωση, ερευνούμε βαθύτερα την απόφαση και οργανώνουμε τα επόμενα βήματα.

Παράλληλα, όπου χρειάζεται, ανανεώνουμε το βιογραφικό σημείωμα και τη συνοδευτική επιστολή και προετοιμάζουμε τον ενδιαφερόμενο για τη συνέντευξη της επιθυμητής θέσης εργασίας.

«Τελικά, τι κερδίζω»;

Μέσα από μία τέτοια διαδικασία, ο ενδιαφερόμενος κατακτά την απάντηση στον προβληματισμό του. Ταυτόχρονα, αποκτά βαθύτερη γνώση εαυτού, ξεκαθάρισμα στόχων, ενδυνάμωση, ανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα.

Ξεκινάμε;

Συντονίσου και στο newsletter μας.