Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΣΠΑ 2019-2020

Προετοιμάζομαι για τη συνέντευξη επιλογής

Η πολυπόθητη στιγμή που μας καλούν στο τηλέφωνο και κλείνουμε το ραντεβού για τη συνέντευξη επιλογής έχει έρθει! Αυτό σημαίνει ότι κάτι καλό καταφέραμε με το βιογραφικό μας και τώρα μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, στη φάση της συνέντευξης. Από την άλλη, ίσως έχουμε παρατηρήσει ότι ενώ μας καλούν και περνάμε από συνεντεύξεις, σπάνια προχωράμε στα επόμενα στάδια και τελικά δεν αποκτούμε την εργασία που επιθυμούμε.

«Πως μπορώ να προετοιμαστώ κατάλληλα ή/και να βελτιωθώ;»

Στο σταδιοδρομώ κατανοούμε τη σημαντικότητα της διαδικασίας επιλογής και μπορούμε να βοηθήσουμε τους ενδιαφερόμενους να προετοιμαστούν κατάλληλα. Κατάλληλη προετοιμασία σημαίνει, καταλαβαίνω τον εαυτό μου, την πορεία μου και τους στόχους μου. Μαθαίνω να συλλέγω τις πληροφορίες που με ενδιαφέρουν και να χειρίζομαι τις απαντήσεις μου, με τρόπο που να με ικανοποιεί και να με εκφράζει, χωρίς να λέω από μέσα μου, φεύγοντας από τη συνέντευξη, «ωχ, πάλι τα θαλάσσωσα!».

Η διαδικασία μας

Στην προετοιμασία συνέντευξης, μέσα από την ατομική συνάντηση, συζητάμε και αναλύουμε τις ερωτήσεις που δυσκολεύουν τον ενδιαφερόμενο και καταλήγουμε στο πως μπορεί να διατυπώσει καλύτερα τις απαντήσεις του, εκφράζοντας αυτό που επιθυμεί. Ωθούμε, δηλαδή, τον ενδιαφερόμενο να ανακαλύψει την καλύτερη –γι’ αυτόν – απάντηση.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής mock interview- με ή χωρίς μαγνητοσκόπηση-, όπου προχωρούμε με τον ενδιαφερόμενο σε προσομοίωση συνέντευξης, από την αρχή μέχρι το τέλος. Κατόπιν, αναλύουμε τα ευρήματα: τι πήγε καλά, τι θα μπορούσε να πάει καλύτερα, τι μας δυσκόλεψε, τι μας μπλόκαρε, τι αίσθηση έχουμε. Στόχος είναι ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος να αντιληφθεί τι μπορεί να βελτιώσει και να κάνει ακριβώς αυτό, με τη βοήθειά μας!

«Τελικά, τι κερδίζω;»

Μέσα από μία τέτοια διαδικασία, ο ενδιαφερόμενος καταφέρνει να μιλάει για τον εαυτό του, χωρίς φόβο, με πάθος! Ταυτόχρονα συνειδητοποιεί τι είναι αυτό που επιθυμεί κάθε φορά και τολμά να το διεκδικήσει.

Ξεκινάμε;

Συντονίσου και στο newsletter μας.