Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΣΠΑ 2019-2020

Ξεκινώ στον κόσμο της εργασίας

Ξεκινώ να ψάχνω την ιδανική δουλειά, ξεκινώ να βρω το δικό μου δρόμο στις επιχειρήσεις

Η χαρά της αποφοίτησης είναι μεγάλη και τα όνειρα μας ακόμα μεγαλύτερα. Ένας νέος πιο δημιουργικός κύκλος ανοίγεται μπροστά μας. «Επιτέλους θα δουλέψω πάνω σ’ αυτό που μου αρέσει!»

Η πραγματικότητα όμως μπορεί να μας προσγειώσει απότομα και όλες οι προσπάθειές μας να φαίνεται ότι πέφτουν σε μία μαύρη τρύπα.

Στο σταδιοδρομώ γνωρίζουμε «τα πώς και τα πρέπει» της αγοράς εργασίας και μπορούμε να ενισχύσουμε την εργασιακή εκκίνηση.

Η διαδικασία μας

Στις ατομικές συναντήσεις με τον ενδιαφερόμενο, ξεκινάμε με τη διερεύνηση των προσωπικών χαρακτηριστικών, των ενδιαφερόντων και των ικανοτήτων έτσι, ώστε να συνειδητοποιήσει ή και να ενισχύσει τις δεξιότητές του. Παράλληλα ενισχύουμε τη συλλογή πληροφοριών και τη στοχοθέτηση για την «οργανωμένη» έξοδο στην αγορά εργασίας. Διαμορφώνουμε το βιογραφικό σημείωμα και τη συνοδευτική επιστολή, επιλέγοντας καίρια χαρακτηριστικά και δεξιότητες. Προετοιμάζουμε για τη συνέντευξη επιλογής, ενισχύοντας το ξεχωριστό προφίλ καθενός.

«Τελικά, τι κερδίζω;»

Μέσα από μία τέτοια διαδικασία, ο ενδιαφερόμενος συνειδητοποιεί την επαγγελματική του ταυτότητα. Ταυτόχρονα, αποκτά βαθύτερη γνώση εαυτού, ξεκαθάρισμα στόχων, ενδυνάμωση, ανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα.

Ξεκινάμε;

Συντονίσου και στο newsletter μας.